Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zaragua VII.

9. 8. 2019

https://www.facebook.com/events/2223010524403031/?active_tab=discussion

http://airsoft.cz/operace-zaragua-akce?fbclid=IwAR2yAq-IHzaJnTPno75t6aRZp3C7-D2GCvZOLi6qYZutEliOBYaPN2tH-40

Doufám, že si všichni užíváte léta i airsoftu. Operace Zaragua VII vypukne už za 4 týdny a tak by stálo za to trochu shrnout nějaké aktuální dění, změny, novinky.

Změny v pravidlech
V letošním roce jsme přistoupili k několika herním změnám. Pokud jste poctivě studovali pravidla, není to nic nového.
- Letos jsme poprvé od začátku Operace Zaragua změnili limity zbraní a upravili podmínky kategorií.
Pro první fázi hry jsme zpřístupnili některé nové typy zbraní.
Bílá kategorie je nově až do 135 m/s, ovšem s tolerancí 1 m/s (takže se zase tolik nezměnilo).
Naopak Modrá kategorie nyní zahrnuje všechny zbraně s výkonem 135 - 160 m/s ovšem nově s tím, že musí být prokazatelně neschopné střelby dávkou (mechanicky či elektronicky - ano, procesorovky tolerujeme).
- Zrušili jsme mediky. Minulý rok sice medici fungovali nejlépe za poslední roky, ale pořád to nebylo ono. Stále dělá některým raněným problém zůstat po zásahu na místě a ležet/sedět na zemi, stejně jako medikům obvazovat skutečně celou délkou a plochou obvazu. Navíc někteří Medici byli při záchraně raněných trochu nesmrtelní.

Herní změny
Pro tento ročník Operace Zaragua se chceme vrátit po dvou divočejších ročnících zpátky ke kořenům prvních tří dílů. Scénář jsme zjednodušili a zpřehlednili.
- Rozšířili jsme herní prostor.
- Přezbrojení je nyní jasně dané a začne přesně ve 12:00, aniž by bylo nutné mít nějaké peníze. Bude jen na frakcích, jak dobře/rychle zvládnou přezbrojit.
- Opět se bude primárně bojovat o suroviny - koka, drogy, zlato a zlaté cihly. Bude se loupit, vařit, prodávat. To bude páteř akce a dění. Vítěz bude jako vždy ten, kdo bude mít nejvíce peněz. Samozřejmě, že budou volitelně k dispozici vedlejší úkoly na přilepšenou, stejně jako v některých chvílích získáte peníze i za dobytí bodu ve správný čas.
- Máme několik lidí, kteří vám ztvární herní postavy, které ovšem budou velmi užitečné a díky kterým si můžete zajímavě přilepšit. Některé budou k dispozici na zavolání, jiné musíte najít, nebo na ně narazit. Mějte na paměti, že postavy si budou vaše jednání pamatovat a dle toho budou ochotné - zároveň každá z postav přistupuje dle své povahy ke každé frakci jinak.

Zázemí
Zázemí naší akce je téměř na maximu, ale přesto je co zlepšovat.
- Když vše dobře dopadne, budeme mít k dispozici větší parkoviště s pevným povrchem. Jisté to není, ale držte nám palce.
- Trpaslík bude osobně dohlížet na občerstvení.
- Přibrali jsme nějakou toaletu a umyvadlo navíc.
- Máme hromadu vojenských stanů. Už se v nich ubytovala více než třetina hráčů. Ještě jsou nějaká místa volná, ale pozor, 25.7. ukončíme prodej míst na spaní.

Tombola
To nejlepší nakonec. Jelikož nepatříme mezi akce, které vás lákají na hory doly, ale nejdříve vás necháme registrovat a až pak vám ukážeme sladké odměny, tak se máte letos na co těšit. Klasická tombola dozná změn, protože letos se nám sešli skutečně výjimeční sponzoři. Letos budeme losovat při nástupu jen pět hlavních cen, které vám představíme během následujících dní. Bude i množství drobnějších cen, pro které si ale zkrátka přijdete k našemu stanu, až budete mít chvíli. Hlavní ceny jsou skutečně bombastické, protože jejich hodnota je dohromady 60000 Kč.

Jestli náhodou čtete tento text, a pořád nejste registrovaní, tak poslední volná místa máme ještě u El Mosto.

Alfred

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zaragua VII.