Jdi na obsah Jdi na menu
 

Operace Zaragua

12. 8. 2016

Již po čtvrté se vracíme do Zaragui bojovat o moc nad touto zemí!
Stejně jako předchozí roky, i letos se můžete těšit na boj čtyř stran. Akce se znovu uskuteční v prostoru Oldřichov u Písku, přičemž bojiště se možná opět pozmění, v rámci lesnických úprav.
Oproti minulému roku se scénář hry pro letošek zásadně změní. Tento rok budeme klást důraz na souboje menších skupin, plnění speciálních úkolů určených pro menší týmy, kterých bude více než dost pro všechny frakce. Úkoly se tentokrát budou odehrávat skutečně po celé ploše herního území. Ale nemusíte se bát, nebudou chybět ani veliké bitvy. Celá akce zůstane jako vždy dynamická a plná bojových střetů.

K této akci je ještě nutné dodat, že se jedná o scénářovou akci, nikoliv jen střílení v lese. Letos snad mnohem více než předchozí roky. Akce se koná na vcelku velkém prostoru, kde budou frakce plnit úkoly velké i malé ve větším množství než tomu bylo dříve. Snahou organizátorů akce bude všechny hráče svádět do střetů. Takže pokud budete plnit nějaký úkol, buďte si téměř jisti, že to nikdy nebude bez boje či komplikací. I z toho důvodu může přijít náhlý rozkaz, který je nutné splnit, bez ohledu na aktuální dění. Velitelé frakcí velí s ohledem na dynamický průběh akce, který svými rozkazy podporují. Nicméně nad veliteli frakcí je ještě hlavní organizátor, který má absolutní přehled o dění ve hře (skutečně absolutní) a na základě toho vydává dodatečné pokyny jednotlivým velitelům frakcí tak, aby se akce nezastavila, nenarušil se průběh scénáře a docházelo k mnoha přestřelkám. I díky tomu zatím Zaragua nikdy neustrnula na mrtvém bodě, jako se to občas stává na jiných akcích. Naším cílem, je vaše zábava.

Stejně jako minulý rok budou do hry hráči vstupovat jen s libovolnou krátkou airsoftovou zbraní (pistolí či revolverem bez možnosti střelby dávkou) nebo dlouhým manuálem (povoleny budou i brokovnice a sniperky) do 130 m/s. K elektrickým zbraním se tento rok dostanete trochu jiným způsobem, nicméně to si prozatím necháme pro nás. Můžete být však jisti, že tento rok budete mít AEG všichni ve stejný čas.

Pro každou frakci budou k dispozici originální nášivky se suchým zipem, které lze zakoupit přímo na místě akce u registrace, nebo si je můžete rezervovat při registraci na Airsoft.cz

Maximální povolené limity úsťové energie dlouhých zbraní budou stejné jako loni:
dlouhé do 130 m/s bez omezení
dlouhé 130 – 170 m/s střelba jen na jednotlivé rány + záložní zbraň na blízko
dlouhé nad 170 m/s zakázány (výjimka pro manuální sniperky max. do 190 m/s)
(vše bude měřeno s BB 0,20g – každá zbraň, která vstoupí do hry bude měřena a zapsána)
Rozlišení herních stran bude opět pomocí pokrývky hlavy:
Důlní korporace COPROX – čepice s kšiltem
Kartel El Mosto – šátek či shemag
Lidová osvobozenecká fronta (LOF) – baret
Mezinárodní jednotky ZFOR – helma

Pro COPROX zůstává i v roce 2016 velitelem Tomáš Vrba (No Name Airsoft), El Mostu bude opět velet Tomáš Hnízdil (Aliance Liberec), LOF Alfred Jäger (Deratizátoři) a pro ZFOR budou opět velitelé Jiří Kohout (Homevles) a Michael Šafr (Scheisse Katze). Jména velitelů se ale ještě mohou změnit v případě neočekávaných komplikací.

Registrace bude spuštěna 1. června. Vstupné bude opět odstupňováno. Pro hráče registrované do 31. července 2016 je za 250,-Kč, poté 300,-Kč a přímo na akci se bude platit 350,-Kč.

http://airsoftshop.cz/index.php/cPath/564

https://www.facebook.com/events/769364346497190/